Om oss

Ann Sjöling - Föreståndare
Ann välkomnar dig i receptionen och hjälper dig tillrätta.
Hon är vår föreståndare och skapar en god stämning och trevlig atmosfär för våra besökare samt är oftast den som svarar i telefon när du ringer.
Ann har även hand om bemanning av städ och vaktmästeri.
Tidigare lärare i Stockholm men flyttade till Mundekullas grannby 2014 för att sedermera anställas av Mundekulla. Ann är även utbildad Frigörande dans lärare vilket hon gladeligen delar med sig av på kurser, festivaler och konferenser. ann.sjoling@mundekulla.se 

Peter Elmberg - Vd
Beteendevetare, musiker, projektledare och föreläsare. Peter flyttade från Lund till Föräldrarnas barndomsbygd (Mundekullabygden) i Småland för ett år av självvald ensamhet 1997-1998. Han gick då förbi det gamla förfallna huset i byn och funderade på om en verksamhet skulle kunna byggas upp på platsen. Tillsammans med Berndt inköptes huset och restaureringen påbörjades med ett ekologisk tänkade från start. Byggnadsvårdsmässor som lockade upp till 2000 personer om dagen arrangerades.
Läs om Mundekullas Eko tänk www.eco-living.se
samt om Peter Elmberg på www.peterelmberg.se
 

Anne Solveig - Retreatledare 
Anne är tillsammans med Peter grundare av verksamheten på Mundekulla Retreatcenter. Hon erbjuder regelbundet retreater och events främst för kvinnor samt har skrivit boken "Kvinnocirkeln en stärkande gemenskap"  Hon sjunger och har gett ut Cd:n Shine, samt har skrivit några av de mest älskade sångerna som ofta sjungs och dansas till i Mundekulla. Anne målar även och har ett litet galleri i Mundekulla. Numera vistas hon även delvis i Spanien där hon erbjuder kurser och retreater. Läs mer om Anne och ta del av hennes event här. www.annesolveig.com

Berndt Elmberg - Ägare av platsen
Berndt (Peters pappa) är byggnadsingengör och köpte in Mundekulla 1998. Under hans ledning restaurerades den gamla fallfärdiga gården varsamt.  Han har också sett till att två nya, större byggnader har uppförts, såsom matsal, boenderum, eventlokaler. Dessutom att källsjöarna på området finns och skogen tas om hand på ett varsamt sätt bla i form av den nyskapande.
Hans senaste projekt är ett högt utkikstorn där nu även rum inreds. Mindfulnessgarden Läs mer under historia

Övriga Aktörer och medskapare
-Stephanie Verstift
 - Huvudkock såväl på små retreater som stora festivaler samt volontärsansvarig
-Gunnel Mauritzson - Avtalsförfrågningar, producent folk och jazz dagar samt Körfestival
-Clinton Pereira - Driver Mundekullas odlingar i Permakulturanda samt behjälplig i kök
-Thomas Zenkert - Organisation, struktur
-Gunnel Fransson - Städ, försköning
-Susanne Rothzen - Grafisk formgivning
-Henning Byö - IT, Facebook, hemsida
-Li Zachrisson - Hemsida och design
-Roland Feith - Projektledning, IT
-Pierre Fransson - Ekonomi, bokföring

Affärsidé

Vår intention är att vara en lugn oas där det finns tid för stillhet och eftertanke och där nya insikter kan växa fram. En plats som erbjuder inspiration till positiva förändringar för både individen och samhället. Miljötänkande är en viktig grund för vår verksamhet.

Vision

Vara en av de främsta mötesplatserna i Sverige för nytänkande och ett hållbart levnadssätt. Samt en mötesplats för människor i hela världen som värnar om att leva i harmoni med sig själva, varandra och naturen. 

Motto

"Tänk 7 generationer framåt innan varje viktigt beslut" / Indianskt ordspråk

Värdegrund

"Vi värnar om människor, natur och ting"

Feedback

"Massor av tacksamhet och glädjetjut för fantastiska dagar. Det var första gången som jag var hos er. "
Helena Blomljus

”Tack för att ni tog emot mig med värme. Åker nu tillbaka till Stockholm med ett inre lugn. kommer att tänka på den här platsen med glädje i hjärtat."
Kenth Dejenstam, Vd

”Vi är alla helt överens om att det var en väldigt trevlig, avkopplande vistelse vi hade hos er. Härlig natur, perfekt boende, god mat och sist men inte minst ni själva. Att få en liten inblick i hur man själv kan påverka sitt eget välbefinnade genom att ”bara” andas o tänka ”rätt”...... Att på kvällen få basta i er mysiga bastu och om man ville, kunna ta ett dopp i sjön ....och när man ska gå tillbaka till sitt rum.....då är det tända marschaller över ängen som visar var man ska gå...så härligt så...Vi kommer gärna igen...” /
Eva Svensson och IKEA gänget
Läs mer feedback