Utbildning till Beröringspedagog i metoden Taktil Stimulering
29 maj–2 juni  och  28–31 augusti, 2017

med Anna Lundqvist och KriStina Persson

anna@adanna.se
eller
sinneoform@gmail.com

En unik möjlighet att utbilda dig till Beröringspedagog i metoden
Taktil Stimulering i sommar!

 
Att arbeta med kompetensen som Beröringspedagog leder till att alla i behov av beröring i sina liv ska kunna erbjudas möjligheten att få beröringen som en väg mot hälsa.

Vi vet redan att den terapeutiska beröringen leder fram till många goda effekter, från

  • smärtlindring
  • förbättrad cirkulation
  • ökad kroppsuppfattning
  • bättre sömn
  • förbättrad matsmältning
  • ökat näringsupptag
  • till fördjupad glädje i livet m.fl.


Taktil Stimulering är en medveten och strukturerad beröring som aktiverar huden, vårt första och största sinnesorgan. Taktil Stimulering är en neurofysiologisk behandlingsform och en sinnesträning. Beröring är en av våra livsavgörande behov i vår existens för hälsa, välbefinnande och förmåga till läkning. Taktil Stimulering används och kan användas i alla verksamheter där vi arbetar och främjar hälsa och välbefinnande så som i egen praktik inom kommun och landsting m.fl.
 
Beröringen passar i alla åldrar från spädbarn till den åldrande människan. Beröringen leder fram till ett meningsfullt liv utifrån de förutsättningar varje enskild människa har.
 
Taktil Stimulering fungerar i alla kulturer och utbildningsmaterialet är översatt till 9 språk.
 
Beröringspedagogens arbetsområde är huden som genom mjuk beröring stimulerar hjärna att producera ökad mängd av Oxytocin som genom både svensk och utländsk forskning visat sig vara av stor betydelse för all läkning och förebyggande av ohälsa.
 
Var med och skapa livskvalitet - i din yrkesroll, för dig själv och dem du möter i vardagen.
 
Utbildningen som omfattar 132 timmar består av en teoretisk och en praktisk del och avslutas med ett teoretiskt och praktiskt prov. Diplom lämnas efter genomgången godkänd utbildning. Kontakta oss gärna för mer information om kursens innehåll och upplägg.

I samarbete med:


Kursledare

Anna Lundqvist
Jag har en gedigen bakgrund inom hälsa och friskvård och som lärare i Taktil Stimulering får jag möjlighet att ge människor ett verktyg att använda i sitt arbete med andra människor inom vård och omsorg. I hela mitt liv har jag arbetat med människor i olika former, i olika åldrar, i olika skeden i livet. Taktil Stimulering använder jag redan innan vissa är födda, genom att behandla deras gravida mammor, till de sista andetagen på dödsbädden. Det är en metod som passar till alla. Samtidig som jag ger behandling, ger jag mig själv en stund i total närvaro som fyller mig med ny energi.

Utöver Lärare i Taktil Stimulering, är jag bland annat Avslappningslärare, zonterapeut och födslozonterapeut, beröringspedagog och Taktilterapeut.

KriStina Persson
Med 38 år inom vård och omsorg som mentalskötare, enhetschef m.fl. har jag fått en gedigen erfarenhet och skolning som idag används av mig i mina olika utbildningar och i mötet med med mina medmänniskor. 2005 valde jag att starta egen verksamhet och la fokus på hälsa med fokus på HELA människan. Det startade med metoden Taktil Stimulering till Beröringspedagog här kände jag ”nu har jag hittat hem”. Utfrån Taktil Stimulering förstod jag vikten av att kunna ”se hela människan” så utbildningar som kom efter detta blev Talterapeut och lärare i metoden Taktil Stimulering, kostrådgivare/kostpedagog, massör, fotkorrigering, personlig utveckling i den andliga världen.

Tar idag emot kunder som behöver hjälp med hälsan, ofrivillig barnlöshet/graviditetsstödjande insatser, utbrändhet, stress relaterade åkommor såsom olika hudproblem, oreda i matsmältningssystemet som orsakar smärta och överkänslighet mot mat m.m.


Praktiska detaljer:

Datum för utbildningen
Dag 1–5         29 maj – 2 juni
Dag 6–9         28–31 augusti

Utbildningskostnad
Utbildningskostnaden är inklusive helpension med kost och logi under utbildningsdagarna. Antalet olika bäddar är begränsat, så det är först till kvarn som gäller.
 
Kostnad för utbildningen beror på vilket av boendealternativen man väljer:
Boende i enkelrum:             20 000 kr exkl moms, (25 000 kr inkl moms)
Boende i dubbelrum:          19 120 kr exkl moms, (23 900 kr inkl moms)
Boende i sovalkov              18 000 kr exkl moms, (22 500 kr inkl moms)
 
Ovan priser innehåller en anmälningsavgift på 5 500 kr exkl moms, som betalas vid anmälan. Utbildningen kan delbetalas enligt överenskommelse.

Anmälan
Anmälan sker skriftligen på mail. Anmälan är bindande, men kan överlåtas till annan person. Dock ska överlåtelsen ske senast två veckor innan kursstart.
För mer information och anmälan, kontakta:
- Anna Lundqvist, Adanna Hälsa & Harmoni, anna@adanna.se eller tel. 070-4532815
- KriStina Persson, Sinne & Form i Skåne, sinneoform@gmail.com eller tel. 0709-26 60 65

Måltider
I kursavgiften ingår kost från lunch dag 1 till lunch dag 5, samt lunch dag 6 till lunch dag 9.
Måltiderna är vegetariska. Meddela eventuell specialkost på anmälningsblanketten.
Efter varje måltid hjälps vi åt med diskningen.

Logi
Du väljer logialternativ i anmälan. Tag med lakan (inkl påslakan och örngott), samt handduk. Vill man hyra sängkläder går det bra mot en kostnad på 100 kr/set. Var och en städar sitt rum sista dagen. Städning kan köpas för 200 kr per rum vid ankomst. Stearinljus får inte användas på rummen. Antalet bäddar finns i visst antal, så det är först till kvarn för anmälan som styr tillgången.
 
Finns behov av övernattning dagen innan kursstart, så bokas det på egen hand direkt med Mundekulla.

Hitta hit
Det är enkelt att ta sig till Emmaboda från hela landet. Från Köpenhamn går det direkttåg och restiden är cirka tre timmar. Därefter kan man beställa en Mundekulla-taxi för 150 kr/bil, 0471-101 00 Taxi Emma (bokas i förväg).
Samåk
Hitta hit 

Incheckning från kl 08.30.
Fika serveras kl 09.30. Kursen inleds kl 10.00.
Kursen slutar kl 15.00.

Dag 1–5:   29 maj – 2 juni
Dag 6–9:   28–31 augusti
 

Boende i enkelrum: 20 000 kr exkl moms, (25 000 kr inkl moms)
Boende i dubbelrum: 19 120 kr exkl moms, (23 900 kr inkl moms)
Boende i sovalkov: 18 000 kr exkl moms, (22 500 kr inkl moms)

anna@adanna.se
eller
sinneoform@gmail.com