Solceller och Ekologisk byggnation,  6 sept kl 14-16  - Gratis Inträde
Om du ämnar komma, maila oss gärna på info@mundekulla.se så vi kan planera upplägget på bästa sätt.

En hållbar mötesplats
Mundekulla Retreatcenter är en internationell mötesplats som genomsyras av ekologiskt byggande samt egen elproduktion med solcellsanläggningen på 120 m2 solcellsyta och 19 kw installerad effekt. Endast ekologiska och miljövänliga byggmaterial har använts vid all byggnation som innefattas av 1500 kvm.

Dagens upplägg
Peter Elmberg (VD Mundekulla AB) berättar om hur Mundekulla under närmare 20 års tid byggts upp utifrån ett hållbart perspektiv uti minsta detalj från urinseparende toaletter, bergvärme, ekologisk isolering, återanvänt byggnadsmaterial, virke från egen skog mm. På fastigheten finns även ett ler- och halmbalshus, Vikingastugor (isolerade med lin), Amfiteater samt att maten som serveras är minst 80% ekologisk.
Joakim Adolfsson berättar om solcellerna som genererar 17000 kwh/år. Joakim installerar solceller och hjälper folk med ansökningar i hela södra Sverige via företaget www.ppam.se
dagen avslutas med rundvandring på anläggningen för den som vill
Läs mer om Mundekullas satsningar och miljöprofil..

Bakgrund
Mundekulla Retreatcenter har utvecklats till en internationell mötesplats för konferenser, kurser och festivaler. Gården är ursprungligen en ladugård, där byggnaderna stått öde i 15 år och förfallit. Mangårdsbyggnaden är från 1820-talet och har restaurerats. Mundekulla är väl värt ett besök för dig som är intresserad av att bygga utan att belasta naturen i onödan. 

Tid
Solcellsföreläsning och visning av solcellsanläggning, 6 sept kl 14-16.  (Kom i tid)

Anmälan 
Maila  info@mundekulla.se om du ämnar komma så vi kan förbereda upplägget på bästa sätt

Arrangör
Arrangemanget är en del av Kalmarsundveckan som är en Hållbarhetsmässa i Kalmar län som pågår den 2-6 september 2015. Kalmarsundsveckan bjuder på 5 dagar med engagemang, visioner, hållbarhet, tankar om framtiden och mycket glädje!  Läs mer