PILGRIM 500

Följ med på vandring i oktober 2017 runt Sveriges 13 Domkyrkor !
I samband med årets Musikfestival i Mundekulla berättade prästen Gösta Tingström om projektet Pilgrim 500
Välkommen att engagera dig och vandra med under oktober i pilgrimens tecken och en avslutningsfest med konsert den 30-31 okt 2017 i Stockholm då Peter Elmberg mfl (Mundekulla) bla framför en Fredkonsert med 12 tonsatta fredsböner från olika traditioner i Jakobskyrkan den 30 okt  Läs mer om konserten>>


Bakgrund
Känner du också på dig att det finns mer till den här världen än det vi kan se, än det vi kan förstå, bevisa?
Det här projektet handlar om att visa på människors möjlighet att relatera till det som är större än vi kan förstå. Både inom oss själva och runt omkring oss.
Det räcker att du hör ditt hjärtas längtan och bär på en nyfikenhet att utforska livets djupare mening. Oavsett politisk, religiös, etnisk eller sexuell identitet så är du välkommen att vandra med eller på andra sätt engagera dig. Vi inbjuder människor att vandra in till sig själva och till varandra runt våra 13 domkyrkor i Sverige för att utforska hur vi kan leva ett liv i större kontakt med kropp och själ. Ett liv i inre frid och yttre fred.

Vår tids reformation?
För 500 år sedan reformerade Luther kyrkan som hade stagnerat och fastnat. Det är dags för en annan tid, långt bort från auktoritär lydnad och dogmer.
Genom projektet "Pilgrim 500" vill vi bjuda in till ett samtal för mänsklig växt, inre frid och yttre fred. Vi är här för att mötas, samtala, utforska och fira. Luther spikade upp 95 teser på kyrkporten i Wittenberg och det blev startskottet för den förra reformationen. Denna gång vill vi tillsammans med gång samtala om vad som är sant, gott och viktigt för människor i vår tid. Kanske får vi ihop 95 nya teser. Undra var vi i så fall ska spika upp dem? Kanske på nätet och hemsidan www.pilgrim500.com

Projektide
Initiativet kommer från prästen Gösta Tingström som har verkat både inom men främst utanför kyrkan i 27 år. 
Medksapare är Johan Rabén och Maria Troive Lindell från Matapoteket i Stockholm samt Peter Elmberg (Mundekullas grundare)