loading...

Raw Life Festival,  20-22 juli + Raw Life Retreat 23-24 juli 2018

En mötesplats för hälsosam livsstil, ekologi och raw food!
Bli inspirerad av växtbaserad kost, örtvandring, levande föda och gemenskap

 

Välkommen på en raw food inspirerad festival för 7:e året med internationella och nationella gästföreläsare och musiker

Varmt välkommen till Raw Life Festival på Mundekulla!

Från peruansk streetfood till svensk klassisk råkost med Sveriges hetaste matkreatörer. Men Raw Life Festival är mycket mer än bara ekologisk raw food! En mötesplats med hälsa som livsstil. Från Outdoor Camp och yoga till workshops som ”att sätta mål och nå de”, ”Man in mission”, improteater, lunchdisco, avslappnande gong bad, natur- och örtvandringar, jojk, bastuceremonier, konsert, frigörande andning
och mycket mer!

Medverkar gör bland annat;

 • Regina Rojas
 • Pasi Orha
 • Elin Teilus
 • Erica Palmcrantz Aziz
 • Peter Elmberg
 • Marie Kaliff
 • Nilla Gunnarsson
 • Victoria Vesterlund
 • Jörgen Krantz
 • Lena Kristina Tuulse
 • Kristfrid Warner
 • Camilla Lindberg
 • Kristina Turner
 • Lisa Ekenberg
 • Sam Aziz
 • Lennart Hellström
 • Stephanie Verstift
 • Annette Ericsdotter


Raw Life Festival pågår mellan fredag 20 juli kl 16.00 till söndag 22 juli kl 16.00 därefter följer Raw Life Festival Retreat som inleds med en frigörande andningssession på söndag kväll och följs av ett två dagars program där vi blickar mer inåt, får fördjupande kunskaper och ännu mer inspiration och motivation till att leva ett mer levande liv.

 

Allmän info
Välkommen från kl 16.00. I receptionen får du ditt festivalband och klockan 18.00 serveras middag. I din bokning ingår alla måltider och tältplats under din vistelse. Enkelrum, dubbelrum och sovsal erbjuds till en extra kostnad. Alla arrangemang på Mundekulla är alkohol- och drogfria. Vi erbjuder wi-fi, dock ej dator eller TV.

Se en kortfilm från tidigare års festival

Peter Elmberg (grundare Mundekulla) berättar om festivalen och Mundekulla

Raw food som medicin?
Visste du att en växtbaserad kost ofta är överlägsen både mediciner och kirurgi när det handlar om att förebygga och behandla några av västvärldens vanligaste dödliga sjukdomar? Och att kosten har en avgörande betydelse för om vi utvecklar en ärftlig sjukdom eller inte? Vetenskapliga studier visar hur vi både kan förebygga och behandla bland annat hjärt-kärlsjukdomar, Alzheimers, depression, diabetes och flera former av cancer med hjälp av kosten. 
I en tid då naturen står i högsta blom, då det finns mängder av ätliga växter att njuta av kombinerar vi raw food rätter kryddade med örter och blad från naturen. Detta är en enastående möjlighet att låta dig bli inspirerad av maximal raw food kreativitet och spännande gästlärare/talare ! Festivalen vänder sig till både till dig som aldrig testat raw food och till dig som idag äter denna hälsosamma kost. 

Cafe Namasté
Under helgen kan du besöka vårt underbara Cafe Namasté med läckra rawfood kakor i den gamla mangårdsbyggnaden. Se ett prov på våra läckerheter här
 

Lärare och workshopledare 2018
Med reservation för ändringar – fler workshopledare kommer (se fler ledare i listan här ovan)

Erica Palmcrantz – Matdemonstrationer
Vi är glada över att en av Sveriges främsta Raw Food inspiratörer kommer på på årets festival. Så här beskriver hon själv sin resa med Raw Food. "Jag vill sprida magin i raw food utan pekpinnar och rädsla för att göra fel utan istället visa hur vi kan leva i överflöd, glädje och uppleva det som är, med större närvaro. Raw food har hjälpt mig att balansera mitt blodsocker, lugna min krånglande och uppblåsta mage, få massor av energi, få en ökad flexibilitet i kroppen, få och bibehålla min naturliga vikt, få en lenare hud, smakupplevelser, bli gladare och komma mer i kontakt med mitt hjärta. Raw food för mig har blivit mer ett sätt att leva än bara ett sätt att äta. Samtidigt som jag gör de bästa valen för mig själv, blir det även det bästa jag kan göra för att bevara vår värld som en magisk plats. Mat är till för att stärka oss och ibland kan det vara för mig att välja ett varmt och tillagat mål mat. Istället för att panikartat hålla fast vid en 100-procentig raw bild av mig själv vill jag att maten ska vara ett verktyg i mitt liv som ger mig kraft, mod och förmågan att vara mer inkännande.

kristfrid

Kristfrid Warner – matlagningsworkshop - dessert
Kristfrid Warner är utbildad raw food kock med gedigen erfarenhet av att tillaga och ständigt skapa nya, läckra matkreationer. Hon har ett nära samarbete med Erica Palmcrantz, framför allt genom utbildningen Raw Life Education där hon jobbar som assisterande lärare och köksansvarig. Kristfrid har haft många uppskattade kurser och events genom åren och förfinar ständigt sin förmåga att förena njutning, lyx och sinnlighet samtidigt som kroppen får optimal näring och energi. Hon låter smaker, former och färger bli ett verktyg för att komma i kontakt med våra kroppar och vår inre längtan. 
Kristfrid är även en duktig sångerska med underfundiga texter, utbildad inom visgenren vilket hon låter oss inspireras av på den öppna scenen under festivalen. 

Peter Elmberg konsert, Heartdance, mindfulness songs mm
Efter att ha läst Indianhistoria i USA flyttade Peter från Lund till en liten stuga på 10 kvm i Mundekulla 1997 för ett år av självvald ensamhet. Året därpå inköptes den förfallna gården där han tillsammans med sin pappa och Anne Solveig skapat den verksamhet som idag bedrivs i Mundekulla. Peter gör en rundvandring och visar upp ler- och halmhuset, solcellerna, ekobyggnation, utsiktstornet, Vikingabyn., Mindfulness garden och berättar om Mundekulla Ecoliving. Peter är även en aktiv "barfota man" som vandrar större delen av sommarhalvåret (maj-sept) utan skor sedan 1998 och under festivalen erbjuder han både barfota springing samt barfota vandring (Mindful walking). Han gör även en konsert med bla bestående av 12 tonsatta fredsböner samt leder Mundekulladans - Heartdance samt delar med sig av sina Mindfulness songsinspirerade av Thich Nhat Hanh (Plum Village mindfulnesscenter). 

Elin teilus

Elin Teilus Konsert + jojk workshop, Sapmi Healing
Elin Teilus är sångerska och jojkare med rötter från Udtja, Jokkmokk. 
Med innerlig och kraftfull röst bjuder Elin på jojkar, sånger, berättelser och magiska improvisationer inspirerade av naturen, människor, djur. Du får möta kallkällans klara vatten, vindens sus och renarnas kallande i jojkens sätt att minnas det levande här och nu. Elin har många års erfarenhet av arbete med musik, teater och dans både som artist samt med barn och vuxna i olika skapande projekt. Elin har sina rötter i Jokkmokk och hennes musik är bla inspirerarad av hennes samiska ursprung. På konserten i Mundekulla delar hon med sig av egna alster med allt från pop till visa och jojk. Hon erbjuder även en sång meditation på temat Sapmi SOng healing. Elin har även huvudrollen (Maria från Ljuder) i Mundekullas musikal vid namn "Hemstannarna" som turnernat runt i södra Sverige under senare år  

Sam-Aziz-3

Sam Aziz  – Yoga
Sam började praktisera Ashtanga Yoga 2004 men är även inspirerad av andra yogastilar. Sam har under lång tid undervisat på andra olika anläggningar både i Göteborg och internationellt. Han medverkar årligen på retreat i egen regi och workshops tillsammans med andra erfarna yogalärare. Sam har en idrottslig bakgrund, främst från brottning som han utövade i 20 år. Han har ett stort intresse för kroppens självläkningsförmåga och har under senare år intresserat sig särskilt för lugnare former av yoga såsom Yin Yoga och Restorative Yoga liksom för sittande meditation. Yoga för Sam är: självkännedom, närvaro och nyfikenhet.

Camilla Lindberg - Gong bad
Camilla arbetar med yoga, meditation, gong, rawfood, näring, hälsocoachning och massage.  Under festivalen gör erbjuder hon "Gongbad"  vilket inte har något med vatten att göra. Du som detlagare får ligga på skönt på golvet och uppleva ljudet från Gongens (stora cymbaler) vibrationer som sköljer genom kropp och sinne, och känslan av att man badar i ett hav av ljud. Vibrationerna som bildas har visat sig skapa djup avslappning, hälsa och välmående. Ljudet tar dig bortom tankesnurret och sinnet kapitulerar. Tankar och känslor stillar sig och sinnet blir lugnare. På så vis minskar stresspåslagen i kroppen och de självläkande systemen kan fungera mer normalt. Camilla upplevde gongarna under en yogalärarutbildning för 10 år sedan och sedan dess är deras magiska ljudvibrationer självklara följeslagare. Ha gärna mjuka, varma kläder och ta gärna med en filt eller två att bädda in dig i.

Lennart Hallström - Cirkelmöte kring Raw food och Djembe jam
Lennart har levt på Raw Food inspirerad kost under 30 års tid pga etiska grunder. Han blev nyfiken hur långt han kunde gå och levde även bara på frukt under 3 år och på olika juicer under 1 år. Under festivalen bjuder han in till ett öppet samtal där du som deltagare har möjlighet att lyssna men även dela med dig av egna erfarenheter där andra även är välkomna att dela med sig , ställa frågor och lyssna på temat "Kostomläggning - tips och råd"
Lennart driver sedan drygt 20 år tillbaka en av Sveriges främsta Djembeskola som genom åren utbildad tusentals människor i västafrikanska trumrytmer. Han arbetar med utgångspunkt i Stockholm men vi är glada för att han nyligen flyttat ner till Mundekullabygden och förgyller den Småländska själen med sköna trumrytmer och inte minst årets festival. välkommen att trumma med Lennart i djembe jam för den som vill .. gammal som ung, småländsk som utomsocknes!  Läs mer>>

lisa

Lisa Ekenberg – Ungdomsworkshops och barnyoga
Sedan början av 90-talet har Lisa Ekenberg stått på scen som konferencier, moderator, skådespelare och programledare på TV, Talangtävlingar och Idrottsevenemang. Hon har b.la. spelat Pippi Långstrump på Junibacken och som teaterdirektör satt upp föreställningen Spöket Laban runt om i Sverige. Med lust, energi och en skaparkraft som smittar av sig vägleder Lisa grupper mot nya mål. Dessutom är hon utbildad BarnYoga Instruktör och lär ut yoga och mindfulness till förskollärare och barnskötare. De senaste åren har Lisa drivit ungdomsläger för att få barn och ungdomar att använda andning, yoga och mindfulness i kombination med inlärning av värdegrunder.
www.lisaekenberg.se

lisa

Annette Ericsdotter - Projektledare

Projektledare för årets festival är Annette Ericsdotter som driver företaget TGIM – Thank God It´s Monday. Hon har producerat events, föreläsningar och workshops i Sverige och internationellt sedan mitten av 90-talet. Med kända personliga varumärken, internationella konferenser och festivaler samt klassiska lanseringar och kampanjer är målet att driva medvetna, hållbara produktioner. Raw Food har varit en stor del av hennes vardag och varit ett viktigt inslag av många av hennes arrangemang. Läs mer på www.tgim.se

Festivalbiljett - pris kommer inom kort
(I festivalbiljetten ingår tältplats och mat.)

 •  SEK  (Vuxen)  inkl kost och tältplats
 •  SEK  (15-25 år)  inkl kost och tältplats
 •  SEK (7-14 år) inkl kost och tältplats i målsmans sällskap
 •  SEK  (4-6 år)  inkl kost och tältplats i målsmans sällskap
 • 0 SEK (0-3 år) i målsmans sällskap


Pris för boende - kommer inom kort

 • Gratis campingplats (eget tält eller dylikt) för 3 dygn
 • +  SEK husvagnsplats/bil inkl. el för 3 dygn
 • + SEK privat sovalkov på madrass inkl. kudde och filt bakom draperi för 3 dygn
 • +  SEK del i 4-bäddsrum med egen dusch och wc för 3 dygn
 • + SEK del i dubbelrum med dusch & wc på bottenplan för 3 dygn
 • +  SEK del i dubbel rum med egen dusch och wc för 3 dygn
 • +  SEK Enkelrum med delad dusch och toa
 • +  SEK enkelrum med egen dusch och wc för 3 dygn
 • +  SEK Extra madras til barn i ovan rum

Allmän info

Vid frågor maila: rawfood@tgim.se
Gå med i Festivalens Facebook grupp >>

Arrangör
Mundekulla i samarbete med Thank God Its Monday (TGIM)
Projektledare: Annette Ericsdotter  Mail >>

Tack till
Clear Life (Tom Lidström) - Raw Food Entreprenör som driver hälsobutik på nätet
Rawfoodmiddagar - erbjuder inspirerande Knytmiddagar, Recept och Webshop.
Rawfood by Erica - Rawfoodinspiratören och författaren Erica Palmcrantz Aziz 
Raw Life Chef - Janne Larsen en av initiativtagarna till Festivalen


Bakgrund
Mundekulla har varit medarrangörer på en årlig Raw Food Festival åren 2012-2016 i samarbete med bla Janne Larsen (Dk), Erik Karlsson, Henning Byö (Dk). Raw Life Festival arrangerades av Tom Lidström och Pontus Kristensson 2011-2012 på Ängsbacka Kursgård. Vi slog ihop dessa båda festivaler i samband med förra årets festival (2017) i samarbete med Annette Ericsdotter (TGIM) 

Raw Life Festival
Fre kl 16.00 - Sön kl 16.00


Reception öppnar kl 16.00
 Maten serveras 18.00


Raw Life Retreat
Sön kväll - Tis em

Festivalbiljett 2018
Priser kommer inom kort

inkl  kost+tältplats
(Boka tidigt rabatt till 6 juli)
Vuxen:  SEK
15-25 år:  SEK
4-14 år:  SEK
7-14 år:  SEK
4-6 år:  SEK
0-3 år: Gratis

Priserna kommer inom kort
Gratis Campingplats (eget tält eller dylikt)
+  SEK Husvagnsplats/bil inkl. el
+  SEK Sovalkov bakom draperi (inkl kudde, täcke, madrass)
+  SEK Del i 4-bädds rum med egen dusch och wc
+  SEK Del i dubbelrum med dusch & wc på bottenplan
+  SEK Del i dubbel rum med egen dusch och wc
+  SEK Enkelrum med delad dusch och toa
+  SEK Enkelrum med egen dusch och wc

Se Chris Kendalls Video från 2015

Se Chris Kendalls video från 2016

Se ett klip från den första Raw Food Festivalen