loading...

Mundekulla Musikfestival 18-21 aug 2016, 18:e året

"The New story..." 

Nytt för i år - Familjerabatt vid mer än tre pers från samma hushåll

Mundekulla Festivalen 18-21 aug >>


Välkommen till Mundekullas årliga Musikfestival
Mundekullas 18:e musikfestival firar utvecklingen av platsen och livet i sig med fokus på en hållbar livsstil och möten mellan människor ! 
Som deltagare på Mundekulla Festivalen blir du automatiskt en aktiv medskapare snarare än en passiv åhörare.
Under dagtid erbjuds workshops och på kvällarna spelar artister från när och fjärran.
 

Program tors kväll 18 aug
(250/150:-vx/ung)
19.00 Janne Schaffer & Johan Boding
"Hyllning till Ted Gärdestad" Lyssna>>
20.30 Dan Reed (USA)  
"Songs for Change"  Lyssna>>
22.00 Jennifer Ferguson Unplugged (SA)
"In the spirit of Peace"  Lyssna>>
22.30 Lars-Magnus - Pianosongs


Se hela helgens program (pdf-fil) >>
Boka biljett >>
                            

The New Story - Årets tema på Musikfestivalen 2016

 A new story .. for Humanity
Höstens 2014 hölls en stor konferens i Findhorn (Skottland) på temat "Den nya berättelsen" (Change the story-change the world) med fokus på hur vi tillsammans skapar vår framtid genom de tankar vi tänker, de sammanhang vi engagerar oss i och det vi ger näring och uppmärksamhet åt i livet. Filmen som spelades in i samband med konferensen bestående av intervjuer och möten med mängder av nytänkare, forskare, muisker, föreläsare har sedan premiären i april 2016 visats i över 60 länder med inspirationen att uppmuntra till att skapa nya positiva berättelser om vår framtid. Under årets festival i Mundekulla visas filmen för att ge inspiration som en del av årets tema. Läs mer om filmen>>

Den Nya Berättelsen - The New Story
När vi Anne och Peter startade verksamheten i Mundekulla 1999, hade vi en gemensam vision om att vara en del av en positiv utveckling. Det första eventen vi arrangerade var Musikfestivalen och vi bjöd in musiker och andra goda krafter som delade vår längtan.  En av de de stora glädjeämnen under alla dessa har varit att möta så många andra människor som på olika sätt delar denna vision. 

Vi lever i en tid då många känner oro för framtiden men då också mycket positivt sker och olikheter kan samspela mot en större och rikare helhet. Samtidigt som världen öppnas upp så tenderar även de negativa nyheterna att fånga oss medan vi glömmer bort att faktist se den ständiga hoppfulla utvecklingen som sker i vår omvärld.

I år vill vi ta fasta på de möjligheter vi har och hur vi kan vara aktivt medskapare till en bättre omvärld, att lyfta fram dela med oss av den nya berättelsen och visa på potentialen i oss alla..
 


Visste du att år 2015 var det bästa året någonsin...?
-Fler människorkan äta sig mätta - För 25 år sedan led 19 procent av världens befolkning av undernäring jämfört med 11 procent idag.
- Sedan 1990 har barnadödligheten minskat med hälften  
- Fler barn går i skolan - Nio av tio barn i världen går i skolan.
- Världens länder enades i dec om minskade utsläpp av koldioxid och öka satsningar på alternativ energi.
- Våldsbrotten har minskat dramatiskt. Jämfört med 1995 anmäls 600.000 färre våldsbrott, en minskning med 35 procent....
Läs mer (Källa DN)

-Gå med i Festivalens Facebookgrupp och följ de senaste uppdateringarna

Bakgrund
Genom åren har massor av härliga artister, workshopledare och inte minst besökare bidragit till den goda stämningen som årligen återskapas på Musikfestivalen i Mundekulla. Det har varit en spännande resa från ett förfallet ’ödehus’ som vi köpte 1998 till den verksamhet som successivt utvecklats genom åren där genuin byggnadstradition kombinerats med ekologiskt nytänkande. Även ekologisk mat  har varit en viktig ingrediens och vår senaste satsning är Solpaneler på hela ladugårdstaket...  
Festivalen kryddas av möten över generationsgränser såväl som nationsgränser samt stad och landsbygd...
Festivalen är alkohol/drogfri och för alla åldrar som dessutom fått pris för Sveriges miljövänligaste festival. Läs mer om vår miljöprofil

-Lyssna till Världs Artisten Dan Reeds hyllning till Mundekulla Lyssna 

Dagarnas upplägg
Välkommen till en helg full av dans, musik, möten, kreativitet, dans, yoga, mindfulness, akrobatik, meditation, föreläsningar, Mundekulladanser, relationsworkshops, barnaktiviteter, konstutställningar föreläsningar samt inte minst härliga konserter om kvällarna med artister från när och fjärran.
Festivalen är alkohol och drogfri och för alla åldrar som dessutom fått pris för Sveriges miljövänligaste festival. 
Många besökare har uttryckt sin uppskattning över Mundekullas idylliska miljö med källsjöar att bada i, bastu, kulturlandskap, vackra byggnader med helhetstänkande och givande möten !
Festivalen är unik i sitt slag och om du kommer på egen hand, så åker du garanterat hem med nyvunna vänner.
Alla konserter, workshops och tältplats ingår i festivalpriset!

Janne Schaffer & Johan Boding - hyllning till Ted Gärdestad & Freddy Mercury! (tors)
I år inviger Janne Schaffer och Johan Boding Festivalen med låtar av bland annat Ted Gärdestad som skulle fyllt 60 år i år! Vi för även höra låtar av Freddy Mercury, Björn Jison Lindh och lyssna till Janne Schaffers rika "music story" och mötet med Bob Marley, Toto och sina år med Abba mm
Janne Schaffer besöker Mundekulla fr tredje gången och denna gången har han med sig den fantastiska sångaren Johan Boding som under många år turnerat runt och framfört bla Queens låtar (Freddy Mercury) och Ted Gördestad.
Lyssna till Johan sjunga Bohemian Rhapsody  >>

DAN-REED

Dan Reed (Usa) - Konsert (tors)
Dan Reed är mest känd som sångare och frontman i rockbandet Dan Reed Network. Under 80 och 90-talet turnerade de flitigt och jämfördes med bla Bon Jovi fast Dan Reeds indianska och Filipinska rötter hördes tydligt i musiken då de blandade flitigt mellan olika stilar såsom soul, rock och funk. Bandet sålde 5 miljoner plattor, bland annat med monsterhiten "Rainbow Child" som spelades flitigt på MTV och radio världen över och som han skrev i samband med en konsert med det legendariska Amerikanska bandet Grateful Dead. Trots stora framgångar så fann han inte det han sökte i glamouren som omgav honom och under större delen av 90- och 2000-talet levde han med munkar i Indien innan han 2009 återvände till musiken som soloartist med fantastisk kvalite och tänkvärda texter och mellanprat. 
-Dan Reed (USA) - Extraordinary concert with great lyrics and excellent performance! www.danreed.com 

Sacred Earth (Australien) – Mantra konsert och workshop (lör)
Mantra gruppen ”Sacred Earth” är en Australiensk musikalisk framgångssaga med fler än 250.000 sålda skivor. Sångerskan Prem färgstarka röst berör människor oavsett ålder och livsväg. Hennes keyboard spel och sånginsatser förstärks av Jethros av vackra gitarr, sång och flöjtspel.
De som lyckats få en biljett till någon av (de ofta slutsålda) live konserterna på deras världsturneer är väl medveten om att det inte bara är en traditionell konsert som passiv åhörare som väntar utan där både delaktighet i sång och stillhet erbjuds, och där såväl tårar som smuttande leenden sprider sig i publiken. Sacred Earth s musik är en lisa för själen och inte minst en stor gåva tillårets festival i Mundekulla...Läs mer 

diane.maui_

Diane Paterson (Usa) - Konsert och workshop "Magic for manifestation" (fre)
På vår (Annes och Peters) Hawaiiresa, januari 2008 uppenbarade sig en färgstark frihets- och miljöaktivist samt eminent sångerska och gitarrist vid namn Diane Paterson. När de senare fick höra att hon skulle ut på Europa turne sommaren 2008 var det givet att hon skulle besöka Mundekulla Musikfestival där hon gjorde succé. Därmed är det extra kul att hon återigen kommer tillbaka till Mundekulla. Upplev en karismatisk sångerska och exceptionell musiker som vandrar den väg hon är ämnad att gå. Det är omöjligt att lämna denna konsert oberörd. Räkna med en konsert som väcker engagemang även hos den mest slumrande skogsmullen. Lyssna>>
-Diane Patterson -”The American Folk Goddess” returns to Mundekulla.. YES!!

Markandeya_front-photo-Andreas-Olsson-1-600-240x300

Marcus "Markandeya" Berg – Konsert (fre)
Varmt välkommen till en akustiskt konsert med Markandeya, som delar sin insiktsfulla roots och pop musik med närvaro och djup. Det blir en magisk konsert med en blandning av Markandeyas berörande och upplyftande sång och sånger som publiken kan sjunga med i. En konsert med Markendeya är ingen den andra lik då han tänjer gränser och slutar aldrig att överraska. Marcus använder sig också av ett samplingsinstument (SPD-PAD) som ger honom möjligheter att återskapa och sampla sin musik och skapa magiska rytmer. Andliga rötter. Medvetna texter. Expansiva ljud är det unika med Markandeya.
Marcus Berg startade bandet Kultiration för drygt tio år sedan, som blev ett av den svenska reggaens mest våghalsiga och uppmärksammade band. Markandeya som lanserades 2012, är Marcus soloprojekt. En blandning av roots och pop. Senaste albumet, i triologin ”Mirror of words”, släpptes våren 2015. 
Lyssna

Peter Elmberg – Konsert och workshops (fre)
Peter startade Mundekulla Musikfestival tillsammans med Anne Solveig 1999 med intentionen att skapa en drogfri festival med lyssnande publik för artister som skriver egen musik. Peter läste Indianhistoria som en del av hans Universitets studier i USA 1996 och därefter flyttade han till en liten stuga på 10 kvm i Mundekulla för ett år av självvald ensamhet. Verksamheten har sedan dess successivt vuxit för varje år.
Peter låt ”Now is the time” utnämndes till ”Tidernas bästa låt” och skivan ”Songs for Tibet” med delar av Sveriges artistelit spelades in 2008 för att uppmärksamma Tibets fredliga förhållningssätt. Han framförde bla "A Song for Tibet" i samband med Dalai Lamas framförande på Stockholm Congresscenter 2011. Under Festivalen ger Peter en konsert, delar sina Mindfulness Songs, leder morgonsamlingarna samt en manscirkel vid namn "Man in mission" Läs mer

196226_1951330869422_4359398_n

Bouchra Iramdane – Konsert (lör)
Bouchra är en förtrollande artist som tar med sina lyssnare på en resa genom själens mystiska vatten. Glädje och sorg skapar tillsammans sårbar skönhet och nerv genom hennes rika artistiska uttryck. "Jag har alltid känt mig djupt kopplad till musik. Texter och melodier kommer till mig som påminnelser för mig själv, för att hjälpa mig att läka, att gå vidare och utvecklas. Musik är mitt sätt att vara i kontakt med mig själv, med andra och universum... "säger Bouchra. Med utgångspunkt i hennes Marockanska och Svenska rötter, drar Bouchra musikalisk inspiration från sin mångkulturella och brokiga uppväxt och år av resande i runt om i världen. Hennes influenser inkluderar bl.a Joni Mitchell, Bob Dylan, Kate Bush, The Beatles, Nina Simone, Ben Harper, Sade, Dhafer Youssef, Bob Marley och traditionell Svensk folkmusik. Oavsett om hon spelar solo eller backas upp av fullt band eller Stockholm symfoniorkester är Bouchra´s själfulla, andliga popmusik där för att beröra dig. På Mundekulla ger hon en intim konsert vid pianot Lyssna på ett ljudklipp med Stockholms Symfoniorkester här

Anne Solveig

Anne Solveig – Konsert och workshops (fre)
Anne Solveig har byggt upp verksamheten i Mundekulla Retreatcenter tillsammans med Peter samt har skrivit en av de mest uppskattade Mundekullasångerna genom åren vid namn "A feeling of joy" som även är namnet på deras gemensamma skiva. Anne sjunger sånger från sin nya album Shine, där några av hennes främsta låtar är samlade. Hon ställer även ut sina vackra målningar i Mundekulla Galleriet samt erbjuder sina konstprodukter i butiken.   
Under festivalen välkomnar hon alla kvinnor till en "Shine Sister workshop" samt en "Sångworkshop" tillsammans med Eva Cederblad, där de som vill sedan kan vara med och uppträda på scenen med några sånger.  Hon bjuder även in till en kvinnocirkel. Dagarna innan festivalen erbjuder  Anne och Eva en "Shine Sister celebration" kurs med sång och cirkeldanser.. Anne håller regelbundet Kvinnoretretreater i Mundekulla och har skrivit boken Kvinnocirkeln - en stärkande gemenskapLäs mer

Deva Talasi (DK) – Workshops, Heartdance (lö,sö)
Deva Talasi är uppskattad för hennes förmåga att beröra människor och att våga att ta nya steg i livet, utanför den välkända, trygga komfortzonen. 
Hon är en av Nordens mest uppmärksammade och uppskattade ceremoni ledare och heardance inspiratörer.
Talasi har genom åren utbildat sig inom många olika riktningar och har därigenom skapat "Living Heart School" i Köpenhamn med utgångspunkt från hennes center vid namn "Living Heart Temple" som är en plats för personlig utveckling dit både inhemska och internationella lärare regelbundet håller kurser och workshops. 
Under Festivalen i Mundekulla erbjuder hon heartdance and ceremonier av olika slag som inte lämnar någon oberörd

 

ladda ned

Anders Nyberg & Jennifer Ferguson-Körworkshop"Såsom i himlen"& Mundekullasongs (fre,lö)
Det är en stor glädje att välkomna körledaren Anders Nyberg & Jenifer Ferguson som förgyllt så många festivaler med körworkshop ! Extra kul då de kommer att leda workshops med inslag av Mundekullasånger som han arrangerat för Kör.  Anders är en av Sveriges mest uppskattade körledare och hans svenska folkmässa ”Himmelen inom” har sjungit sig in i den Svenska körsjälen samt även mesförfattare till filmen Såsom i himlen. Jennifer kommer från Sydafrika där hon under 80 och 90-talet var en är en välkänd artist. Hon har upplevt musikens förändringskraft på nära håll då hennes musik blev bannlyst på radion då  hon stod upp för de svartas rättigheter genom sin musik och engagemang. Hon blev sedermera parlamentariker i ANC under Nelson Mandelas ledning.  www.peaceofmusic.com 

ladda ned

Sebastian Mullaert (Aka Minilogue)  Elektronisk dansmusik (lördag kväll kl. 23.00)
Vi är glada över att vi får ett unikt besök i form av Sebastian Mullaert på årets festival som sedan fler år tillbaka turnerar världen runt både som elektronisk live artist och dj med fokus på dansen och vad dansen kan påminna oss om. 
På lördagen kvällen intager han Amfiteatern och bjuder upp till härlig egenokomponerat dansmusik runt lägerelden och med stjärnaorna som tak. Sebastian har sysslat med olika former av musik sedan 7 års ålder. De senaste 18 åren framförallt med elektronisk dansmusik där han varit en halva av de båda legendariska grupperna Son Kite och Minilogue. Sedan ett par år tillbaka arbetar Sebastian mestadels solo under sitt eget namn. Sebastian är en flitig meditatör som vill inspirera människor att låta musiken få oss att lämna intellektets hemvanda miljö för att öppna upp till större perspektiv (utan droger). Sebastian leder även en Dynamic meditation.  Lyssna på Sebastians musik

AL_KristinaPalten_IMG_5820 small (1)

Kristina Paltén – "Ensam genom Iran - 184 mil av tillit" (Unik föreläsning om utmanade resa)
Kristina valde att ta sig till fots genom Iran för att konfrontera sin egen (och andras) rädsla.
Lyssna till en häpnadsväckande berättelse om en kvinna som har både mod och egensinne
Hon har även sprungit den 3262 kilometer långa sträckan från Istanbul i Turkiet till Tenala i Finland, och därefter paddlat 493 kilometer från Tenala till Stockholm. Hon har bestigit Aconcagua, det högsta berget utanför Himalaya med 6962 meter till toppen, och hon har seglat från Fiji till Nya Zeeland 
Trots självförverkligandekulturen som rått senaste åren är det fortfarande många som lever i rädslan att misslyckas - speciellt på arbetsplatsen. Kristina menar att människan har en obegränsad kapacitet. Vi kan nå så långt vi vill – och mycket längre! Det handlar om att vilja, bygga tron på sig själv och ha roligt! Se kort film

Jenny Wessel – Yin Yoga, Nia Dans och Bhajans
Jenny Wessel leder bla Yin Yoga under festivalen- Dansen liksom Yogan har ett självklart inslag på Mundekulla festivalen och i år erbjuds bla Nia Dans under ledning av Jenny Wessel. Jenny växte upp i närheten av Mundekulla och bor numera i Göteborg där hon driver det popluära och välbesökta "Nia Movement Center" som i år firar 10 års jubileum. Nia är ett  sätt att bli vältränad och frisk bestående av ett enhetligt rörelsekoncept, som arbetar med element från kampsporter, dans och avslappning.  Jenny har även en stor passion för röst och sång med stark förmåga att beröra människor vilket vi får hoppas uppleva på öppna scenen samt även bhajans (sånger från olika traditioner) i Mundekullas Ler och Halmhus vid namn "The Sanctuary" Jenny håller även en kurs på Mudnekulla sista helgen i nov Läs mer >>

Anne Solveig

Daniel Mendoza – Konstruktivt engagemang och medveten optimism
Daniel, ansvarig utgivare och ägare av Good News Magazine, inspirerar och ge insikter som förhoppningsvis räcker länge.
Att medvetet påverka genom sitt sätt att tänka och agera, är första steget mot engagemang. Att sätta mål för engagemanget är att göra det konstruktivt. Konstruktivt engagemang. Engagemang är en förutsättning för ökad livskvalitet för alla varelser på vår jord. 
Sedan år 2009 driver Daniel Mendoza magasinet Good News Magazine, Nordens enda magasin som fokuserar på konstruktivt engagemang och medveten optimism (som också har Nordens största Facebookgrupp för svenska magasin). 1999 läste Daniel på Handelshögskolan i Stockholm med visionen att skapa ett magasin med positiva nyheter för att sprida optimism och framtidstro, som blev verkligehet 2010. I augusti 2015 kom hans första bok, Den Enda, ut. Läs mer 

Helena Blomljus – Let the light shine on...
Att följa sitt hjärta och sin själs längtan att skapa skönhet i livet.
Det ska vara Wow att leva... Mjukt Varmt och Vackert...

Helena skapar utställningar med Installationer som berör och leder till eftertanke... Med och för alla sinnen.
Efter framgångsrika utställningar och instllationer i såväl New York som Stockholm och Gothia Towers i Götebrog har hon nyligen satt guldkant på ett äldreboende med ett helhetstänk och 120 st glittrande kristallkronor i taket.
Hon kommer att berätta om resan genom sitt liv och hur hon gör för att uppfylla drömmar och önskningar på temat "Let the light snine on – make a wish and your dreams will come true". Se video

ladda ned

Lars Magnus Österberg - pianosongs
Lars-Magnus Österberg är pianist och klaviaturspelare från Göteborg och en av festivalens flitigast återkommande musiker. 
I en solokonsert improviserar och sjunger han med egna kompositioner som utgångspunkt, med låtar både från Piano Songs(CD) och nytt liknande material.
Det är nära och meditativt eller  intensivt och svängigt. Du är inbjuden att dela hela resan däremellan. Lyssna, sjung med eller dansa…
Lars-Magnus spelar också till/medverkar också som musiker vid  t.ex. Talasis Heartdance, Anders Nybergs körworkshop, fredsböner i halmhuset och på morgonsamlingarna

Anne Solveig

Staffan Taylor – När viljan att lyckas är större än rädslan för att misslyckas..
När Staffan Taylor ringde för att söka sitt första sommarjobb hoppades han att ingen skulle svara. När han talade inför andra människor började hjärtat rusa och kallsvetten blänka i pannan. Hur ska man lyckas uppnå sitt mål om man redan förberett sig för att det nog inte kommer att gå? Hur ska man få fram sitt budskap om man inte vågar tro på sig själv?
Staffan började träna på att våga. Han utmanade sig själv steg för steg. Idag är han co-founder av Forza of Sweden och är helt övertygad om att drömmarna tar oss framåt medan rädslor håller oss tillbaka. Nyckeln för framgång säger han själv handlar om att träna både sitt yttre men även inre jag och att sätta sig själv i ett tillstånd han kallar ON-mode. Han brinner för att hjälpa andra att nå sin fulla potential som ledare, medarbetare och medmänniska. Staffan har en otrolig förmåga att beröra och inspirera som påminner oss hur mycket vi faktiskt kan förändra och att allting börjar med oss själva. Läs mer>>

196226_1951330869422_4359398_n

Khaled Akhalil - Från Syrien till Sverige... i ord och ton
I samband med att Mundekullas "Integrations Musikal Hemstannarna" sattes upp i Stenungsund mötte ensemblen Khaled Akhalil från Syrien. Khaled bad om att få sjunga Cornelis Vreeswijks låt "Jag hade en gång en båt" med ensemblen. Låten fick en stark innebörd när han sjöng orden "Det fanns en gång en stad, i parken där lekte barn. sen släppte man ner en bomb och staden försvann. Svara mig du? Var är den nu?" eftersom Kahleds hemstad Homs gått detta öde till mötes. Klippet  som spelades in visades för drygt 200.000 personer de kommande två dygnen och uppmärksammades i bl.a. Expressen, Aftonbladet och GP och en ny version spelades in i en studio i Göteborg. Lyssna till sången framföras live smat en stark berättelse om en ung man (23 år) som flydde sitt hemland och lärde sig svenska på 4 månader och drömmer om att bli sjuksköterska. Ett bra exempel på postiv integration. Läs mer på www.nybyggarland.org 

Jan Eric

Jan Eric Ström och Hanna - konserter
Jan Eric Ström är utan tvekan festivalens "mesta" artist som medverkat på flest festivaler och kompat flest musiker och skapat magi som berört Mundekulla publiken med sitt vackra gitarrspel om och om igen. Utöver hans egen musik från sin senaste skiva "Reflections"som bla framförs i Ler och halmhuset  "i arla morgonstund" får vi även höra några låtar ur Fredskonserten med 12 tonsatta böner från olika traditioner. Dessutom framför han Peter Elmbergs Mindfulness sånger (sånger tonsatta med inspiration från Thich Nhat Hahn) tillsammans med Hanna och Anne Solveig. Det går inte att låta bli att bli berörd när Jan Eric tar ton. Jan Eric ingår även i Talasis Heartdance Band  Lyssna här    
 

Anne Solveig

Ann Sjöling - Frigörande dans
Ann är utbildad frigörande dans lärare av Anne Grundel (Frigörande dans akademin) och leder danspass under festivalen. Från det lugna till det vilda - dansa fritt till härlig musik!
Ann är en kär medarbetare som även välkomnar dig i receptionen och ser till att du har det bra under Festivalen.
För några år sedan tog hon ett nytt kliv i sitt liv då hon flyttade från sitt invanda liv i Stockholm till ett nytt liv på landet där hon nu bor i den lilla byn Bredalycke, i Mundekullas grannby.

Anja Hallner "The Nordic Enya" – Konsert
Anja Hallner ”Nordens Enya” är en 27-årig Singer/Songwriter ifrån Skåne.
Med hennes melodiösa, filmiska ballader får hon människor att bli berörda.
Hennes vision är att sprida ljus och kärlek till publiken och ge dem en vacker upplevelse.
Anja kommer att släppa ett nytt album i början av sommaren 2016 och under konserten kommer publiken att kunna ta del av hennes nya låtar. Lyssna

Eva Cederblad - Cirkeldans, sångstund, barnaktiviteter
Eva är en underbar sångerska och musiker som har skrivit en mängd egna sånger med vackra texter. Hon är utbildad cirkeldans-ledare och van körledare samt leder ofta sångmeditationer och Bahjans med indiska instrument. 
Tillsammans med Anne Soveig (Mundekulla) erbjuder hon en Förfestival den 16-18 aug, läs mer då de sjunger hennes egna och Annes sånger som därefter framförs i konsertform under festivalen (även workshops inför kosnerten erbjuds under festivlaen)  Eva leder även en sångstund för barnen 
Eva är även med i Mundekullas musikal "Hemstanannarna" (Skriven av Anne och Peter)  som rönt mycket uppmärksamhet under senaste året och framförs i Växjö och Lunds konserthus i november
Lyssna på Evas Låt "Come into the light" Lyssna här >>

196226_1951330869422_4359398_n

Lilebil Andersen - När och Nuvaro i Frånvaro av stress!
Välkommen till en workshop för dig som vill finna ett inre lugn i en kanske stressande vardag, men också glädje där det mest finns oro och en massa "måsten" och tillit att våga välja en ny väg som kanske mest skrämmer. Du får möjlighet att prova på en rad metoder för att uppnå lugn och större tilltro till dig själv. Lillebil jobbar sedan 6 år tillbaka i sitt företag Masterway-A way of Living med uppdrag där stress i någon form är problemet. Hon är utbildad mentalcoach, stresscoach samt avspännings-pedagog och har sedan starten coachat hundratals människor till mer arbetsglädje och livskvalité. Du kommer bl.a. att få lära dig andas bättre och bara genom att göra det så kommer kroppen reagera helt annorlunda vid exempelvis ett stress påslag. Genom att lära alternativa vägar till stress är det många mentala såväl som fysiska bitar som faller på plats. Det är en erfarenhet jag själv gjorde som utbränd och det enda som krävs är en "villighet" att släppa taget om gamla mönster och vanor och våga prova något nytt! Ett andetag i sänder...

Helena-Gahm

Sabina Johansson – Kundalini Yoga
Sabina Johansson har praktiserat Yoga över 10 års tid och genom gått en Kundalini yoga lärarutbildning via Root Light i Stockholm. Hennes Yoga klasser baseras på stillhet och närvaro.  Kundalini Yogan väcker vår potential genom andningstekniker, meditation och noga utvalda positioner. Genom en grund känsla av meditation underlättar det för den som praktiserar Kundalini Yogan att stanna upp och komma i kontakt med sin kropp och sina slumrande möjligheter.
Sabinas egen upplevelse av nutidsmänniskan är att behovet av yoga och stillhet är större än någonsin och hennes intention är att så frön av själv uppskattning och bidra tilla tt skapa positiva affirmationer för utövaren
”Yoga is a way home to yourself. Let your light shine! Sat Nam.”


Magnus Bengtsson – Cirkusskola  
En av festivalens hjältar och stora inspiratörer är Magnus Bengtsson som erbjuder Cirkus skola för barn, ungdomar ... och vuxna!
Medan alla vuxna förkovrar sig i allmän klokskap och utvecklande aktiviteter erbjuder Magnus något som kallas för lek, akrobatik, stå på händer, jonlering och annat skoj som de flesta vuxna helt tappat bort på vägen.
Dessutom blir det en avslutande uppvisning på söndagen för alla åldrar (små som stora…)
detta är definitivt något av höjdpunkten på festivalen, åtminstone om barenn får välja!  Se klipp

Flera andra workshops inom kreativitet, didjeridu, sång, måleri erbjuds !

anders2

Anders Grossman - Teater för barn och vuxna samt lekstund för barn med Sofi
Anders Grossman är utbildad drama pedagog och arbetar till vardags med drama och teater med ungdomar, däribland individer med utmaningar i bagaget där teaterformen visat sig vara en bra metod för att lära sig mer om sig själv och sina behov.. för barn, ungdomar såväl som vuxna. Under helgen erbjuder Anders ”Dramaworkshop” för både ungdomar och vuxna med betoning på det som kallas för Forumteater. Forumteater är ett bra sätt att belysa svåra ämnen, att lära sig se förtryck och orättvisor och öva på att förändra och säga ifrån.
Tillsammans med Sofie erbjuder han även "Lekstund för barn": Kreativa lekar och samarbetsövningar för barn, rekommenderad ålder 4-8 år, clown näsor och roliga upptåg väntar...
Anders spelar även Didjeridu vilket är möjligt att pröva för den som vill under helgen

Åsa Nyström

Åsa Nyström - Ayurveda, Ljud meditation och Barnaktivtet
Åsa är utbildad till Yoga terapeut och ayurvedisk hälsorådgivare och örtterapeut. Under festivalen erbjuder hon en Ayurveda workshop baserat på den indiska läkekonsten. Ayurveda handlar om naturens element och om att förstå sig själv och sin uppgift i livet. Så här uttrycker hon sin känsla inför sina workshops ”Det känns underbart att få dela med mig av denna kunskap till festival- deltagarna på det härliga Mundekulla!”  Åsa håller även en kurs i Ayurveda och Yoga på Mundekulla den 7-9 okt . Under helgen erbjuder hon även Ljudmeditation i Halmhuset, ett vilsamt sätt att komma till stilhet.
Dessutom har hon en målar workshop med barnen tillsammans med Frans Kocken med inslag av stillhet och vila för de barn som vill. 

anders2

Bima Anden - Samtalscirkel för ungdomar
Bima Anden bär en äldre kvinnas visdom med ett stort engagemang för ungdomar. Hon har bla drivit en skola och varit engagerad i många olika projekt för människors utveckling och välmående. En metod hon ofta använder sig av är samtals cirkeln (baserad på indianernas samtalsteknik). Samtalscirkeln bygger på man sitter i en cirkel och skickar runt en pinne och den som håller i den får tala till punkt utan att bli avbruten innan pinnen skickas vidare till nästa person. 
Vid två tillfällen under helgen bjuder hon in ungdomar att samtala med hjälp av denna metod kring olika teman. 
Detta är en bra teknik i att öva sig att lyssna på andra men även ta mod till sig att tala och uttrycka sina egna tankar, vilket ofta resulterar i en djupare samstämmighet med övriga cirkeldeltagare. Ofta upplever man att det är intresserantare att lyssna än att själv berätta. 

anders2

Berndt Elmberg - Historisk vandring " I fädernas fotspår"
Berndt växte upp i Mundekullas grannby, Skallebo och flyttade hemifrån redan i unga år men inköpte gården 1998 och har tillsammans med Peter Elmberg och Anne Solveig skapat Mundekulla Retreatcenter. Följ med på en spännande vandring genom "Mindfulnessgarden" där lövträds planterats för skogens mångfald vidare  till "Vikingabyn", bestående av två små hus från Arn filmerna. Vandringen passerar vildmarksstigen som han låtit anlägga och ler och halmhuset samt Hemstannar stugan (med rekvisita från Mundekullas musikal)  Vi passerar även utsiktstornet (20 m) på Mundekullaberget vilket i sig är en hisnande tanke samt nybygget the Green Room med utsikt mot naturen.  Berndts strävan efter ekologisk och hållbar byggnation på Mundekulla har pristas mångfaldigt vilket inte minst blir tydligt vid vandringens slutmål då blickarna får vila mot det gamla ladugårds taket som idag är fyllt med solpaneler... Läs om Mundekullas ekoprofil 

Eldsjälsträff – The new story 
Ett ständigt återkommande inlag på festivalen "Eldsjälsträffen" där du har möjlighet att lyssna på intressanta projekt som är på gång runt om i vårt land och värld.. och kanske dela med dig av ditt eget projekt. Vi lyssnar på en del av föreläsarna under helgen som ett sätt att efter alla intryck under festivalen få möjlighet att fånga upp och reflektera över det vi själva drömmer om. Kanske vill du förverkliga en ide eller ett projekt vi länge drömt om? När vi blivit 'boostade' av allehanda inspiration under festivalen brukar denna samling vara en höjdpunkt som en avslutning på helgen. I år fångar vi upp tråden kring "The new Story" - den nya berättelsen- det vi önskar ge näring åt. Vi berör även teman som relationer och personligt ledarskap 


                                       

Unik Föreläsning med Krisitna Paltén på årets Festival

Marcus "Markandeya" Berg gästar årets festival med sina sköna grooves

Tid
Festival Pass: Tors 18 aug kl 16.00 – sön 21 aug kl 16.00. (Första konserten äger rum torsdag kl 19.00)
Helg Pass: Fre 19 aug kl 18.00-sön 21 aug kl 16.00 (Första konsert för Helgpass äger rum fredag kl 19.00)

Program
- Torsdag kväll
16.00 Receptionen och Cafe öppnar
17.30-18.30 Restaurangen öppen

19.00 Janne Schaffer & Johan Boding - "En hyllning till Ted Gärdestad mm"
20.30 Dan Reed (USA) - "Songs for change"
22.00 Jenifer Ferguson (SA) - "Unplugged In the spirit of Peace"
22.30 Lars Magnus Österberg - Pianosongs 

Boka din biljett här>>

Se hela helgens program här >>


Bokning
BOKA ON LINE

Priser
Tältplats, workshops och konserter ingår. Inga dagsbiljetter säljes

Festival Pass 18-21 aug (To från kl 18- Sön 16) *
• Vuxen, över 26 år    2360:-  (På plats 2560:-) Om det finns biljetter kvar
• Ungd, 15-25 år        1860:-  (På plats 2010:-)   
• Barn, 4-14 år            980:-   (På plats 1080:-)

Helg Pass 19-21 aug (Fre från kl 18 - Sön 16)
• Vuxen, över 26 år    2060:-   (På plats 2260:-)
• Ungd, 15-25 år         1560:-   (På plats 1710:-)
•  Barn, 4-14 år            880:-    (På plats 980:-)

Kvälls Pass 18 aug (Endast tors kväll kl 19-23)
• Vuxen, över 26 år      250:-    
• Ungd/barn 4-25 år     150:-  

*Nytt för i år - Familje Rabatt !
Om du bokar Festivalbiljett (to-sön) med fler än tre personer från samma hushåll erhåller du 500:- rabatt (ange vid online bokning)         

Mat
Vi serverar ekologisk och vegetarisk mat, fika finns att köpa på plats i "Café Namasté"
Möjlighet att tillaga medhavd mat i eget triangakök i tältbyn. (Vi tillhandahåller ej kök, kyl, frys,förutom för dig som hyr rum)
Du kan köpa alla måltiderna till ett rabatterat pris i samband med din bokning eller enstaka måltider på plats enl nedan priser.

Om du bokar alla måltider får du ett festival band i en annan färg som inkluderar alla måltider (så det är avsett för en person)


Festivalpass - alla 9 måltider (to kväll - sön lunch)
• Vuxen/ungd (från 15 år) 840:- (ordpris 900:-), Barn (4-14 år) 520:- (ordpris 570:-)
Helgpass  - alla 6 måltider (fre kväll-sön lunch)
• Vuxen/ungd (från 15 år) 560:- (ordpris 600:-), Barn (4-14 år) 350:- (ordpris 380:-)

Enstaka måltider kan köpas på plats
• Frukost: 80:- Vx & ungd , 50:- Barn
• Lunch/Kvällsmat 110:- Vx & ungd , 70:- Barn

Övernattning
Boende på Mundekulla
Tältplats ingår i entrépriset. Sovsal samt ett fåtal rum uthyres och bokas i bokningsformuläret. 
Det finns vandrarhem och hotell i nära anslutning till Mundekulla (se nedan)
• Tältplats ingår i entrépriset. (Medtag liggunderlag, sovsäck)
• Husvagn/Husbil: 450:-/ekipage för hela festivalen, inkl el
• Sovsal - (600:-/pers a 3 dygn) Inkl madrass,täcke,kudde(rummet används dag+kvällstid)
• Ett fåtal rum uthyres i Mundekulla. Först till kvarn (se anm formulär)
Vandrarhem och hotell i närområdet
-Långasjö Vandrarhem (6 km) 0471-50310
-Grimsnäs Herrgård B&B (8 km) 0478-20400
-Moshult Vandrarhem (8 km) 0763-134839
-Ödevata Fiskecamp (17 km) 0471-50430
-The Dutchdreamcatcher (17 km) 0471-46911
-Korrö Vandrarhem (22 km) 0477-34249
-Hotell Amigo, Emmaboda (10 km) 0471-12550

Förhållningsregler
-Man behöver inte föranmäla sig till workshops, utan det är först till kvarn som gäller
-Musikfestivalen är drogfri dvs att alkohol/droger inte brukas, medtages eller säljs på plats
-Vi älskar djur och har ponnyhästar och katt. Egna husdjur kan inte medtagas men hundhotell finnes enl nedan

Tidnings artiklar från tidigare festivaler
Intervju med Dogge Doggelito

Världsstjärnan Dan Reed på Festival
Bullerbybarnet Anna Sahlin tillbaka i Småland
Succe för festivalen
Kärlek och ljuv musik
Se bildspel från 2010

Bloggar
Läs Malin Berghagens blogg
Läs Eva Areskogs blogg
Läs Stina Grays blogg

Facebook
Följ uppdatering på Festivalens Facebooksida

Feedback
"Just hemkommen från en helt fantastisk Musikfestival. Så mycket värme och medmänsklighet. Blir så otroligt stärkt av alla människor och som tillsammans skapar en magisk helg. Detta kommer jag leva på länge! Tusen tack ! / Christina Gustafsson" Läs mer feedback

Övrig info
Bokningsregler - Läs våra bokningsregler
Hitta hit  - Ta tåget till Emmaboda och därefter Mundekullataxi, 1 mil á 150:-/bil, 0471-10100
Hundhotell - Husdjuren kan tyvärr inte medfölja, men det finns ett hundhotell 7 km fr Mundekulla
Samåkning - Erbjud eller ansök om skjuts 

Allmänna frågor
info@mundekulla.se (säkrast via mail)
0471-50450

Volontär
Vill du vara volontär på festivalen?
Läs mer och boka din plats här >>

Arrangör
Mundekulla Retreatcenter, Peter Elmberg Produktion
Tack till Musik för fred, Musik i Syd och Sensus Studieförbund

Festivalpass: 18 - 21 aug
(Tors kl 16:00 - Sön kl 16:00)
Helgpass: 19-21 aug
(Fre kl 18:00-Sön kl 16:00)
Torsdag kväll 18 aug
(Tors kl 19-23)

Vuxen, över 26 år
Ungdom, 15-25 år 
Barn, 4-14 år  
+mat tillkommer för den som vill      

Tältplats ingår i entrépriset. Sovsal samt ett fåtal rum uthyres i Mundekulla och bokas i bokningsformuläret, först till kvarn. Det finns vandrarhem och hotell i nära anslutning till Mundekulla.

Nytt för i år - Familjerabatt vid mer än tre från samma hushåll
 

Upplev Mundekullas ler- & halmhus- Sanctuary

Sacred Earth från Australien besöker festivalen 

Sjung Anders kör arr. på Mundekulladanserna